Το Joomla 4 Beta 4 και το Joomla 3.10 Alpha 2 είναι εδώ

by: CJ web
Κατηγορία BLOG
Ετικέτες

Η παγκόσμια κοινότητα Joomla με χαρά ανακοινώνει την δημοσίευση της έκδοσης του Joomla 4.0 Beta 5 και παράλληλα την 3.10 Alpha 3

Σας προσκαλούμε να μεταφορτώσετε, να εγκαταστήσετε και να δοκιμάσετε το πακέτο ώστε, με τις δοκιμές όλων μας, να βελτιωθεί η ποιότητα της επικείμενης έκδοσης 4.0 και να ανακαλύψετε τις νέες δυνατότητες που παρουσιάζονται σε αυτήν την έκδοση.

Μπορείτε να δοκιμάσετε την έκδοση Joomla 4.0 Beta 4 κατευθείαν στο launch.joomla.org χωρίς να αλλάξετε ή να αναβαθμίσετε τον ιστότοπο σας.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Beta 3 και Beta 4;

Το Joomla 4 Beta 4 περιέχει:

Διάφορες διορθώσεις σφαλμάτων γύρω από τη λειτουργικότητα του CSP Plugin
Βελτιώθηκε η αντιστοίχιση του icomoon σε fontawesome.
Προστέθηκε κώδικας για να χειριστεί ένθετα πρότυπα ως βήμα για μελλοντικές εκδόσεις Joomla 4.x
Προστέθηκε ξανά το πεδίο custom_data στον πίνακα επεκτάσεων.
Αυξημένη δοκιμαστική κάλυψη του API
Πάνω από 100 σφάλματα διορθώθηκαν!

Τι νέο υπάρχει σε αυτήν την έκδοση;

Μαζί με το Joomla 4 Beta 4, κυκλοφόρησε η δεύτερη έκδοση άλφα του Joomla 3.10.

Το Joomla 3.10 είναι η γέφυρα μεταξύ των 2 μεγάλων σειρών. Το Joomla 3.10 stable θα είναι πρωτίστως μια έκδοση που περιέχει backports των αλλαγών API από τον κλάδο ανάπτυξης του Joomla 4.0 για να διευκολύνει τη μετάβαση στην επόμενη μεγάλη έκδοση για την κοινότητα. Το Joomla 3.10 θα υποστηρίζεται για 2 χρόνια μετά την τελική του κυκλοφορία.

Με το Joomla 3.10 υπάρχει μια νέα δυνατότητα στο Joomla Update για να βοηθήσει στη διαδικασία μίνι-μετεγκατάστασης: τον Έλεγχο πριν από την ενημέρωση.

Μόλις ο ιστότοπός σας ενημερωθεί σε 3.10, ο έλεγχος πριν από την ενημέρωση θα σας επιτρέψει να ελέγξετε τη συμβατότητα με τις ελάχιστες απαιτήσεις του Joomla 4.0 όσον αφορά το τρέχον περιβάλλον φιλοξενίας και, το πιο σημαντικό, τις εγκατεστημένες επεκτάσεις σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να μεταφερθείτε ομαλά στο Joomla 4.0.

Κάλεσμα σε δημιουργούς Επεκτάσεων και Προτύπων

Θέλουμε ιδιαίτερα να απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους τους προγραμματιστές - δημιουργούς επεκτάσεων και προτύπων για το Joomla, που τα προϊόντα τους συμβάλλουν σε μία από τις βασικές δυνατότητες του Joomla, την επεκτασιμότητα του. Αυτή η έκδοση είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε να εργάζεστε για να ετοιμάσετε επεκτάσεις και πρότυπα για τη σταθερή έκδοση του Joomla 4.0. Οι παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας είναι σημαντικά για την βελτίωση των επομένων εκδόσεων.

Μερικά από τα σημεία που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας είναι:

Τι μπορούμε να κάνουμε ή ποια συστήματα να υποστηρίξουμε (backporting) ώστε να βελτιώσουμε την συμβατότητα των επεκτάσεων - προτύπων ανάμεσα στις εκδόσεις.
Η νέα έκδοση του pre-update checker στην έκδοση 3.10 βελτιώθηκε εκ νέου τις τελευταίες εβδομάδες. Ποιες είναι οι σκέψεις-παρατηρήσεις σας;

Μπορώ να ενημερώσω τον ιστότοπό μου από 3.9.x σε Joomla 4 Beta 4;

Η απλή απάντηση εδώ είναι ναι. Όχι σε live site φυσικά, αλλά αν θέλετε να δοκιμάσετε την ενημέρωση στο Joomla 4, τώρα μπορείτε.

Για να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση από 3.9.x σε Joomla 4, πρέπει να περάσετε από το πιο πρόσφατο 3.10 άλφα σε αυτό το σημείο. Δεν υπάρχει άμεση διαδρομή αναβάθμισης μεταξύ 3.9 και 4.x προγραμματισμένη ούτε υποστηριζόμενη. Όλες οι αναβαθμίσεις περνούν μέσω 3.10.

Πότε θα βγεί η πρώτη Stable version;

Το χρονοδιάγραμμα για τη Stable version εξαρτάται από τα feedback που λαμβάνουμε από προγραμματιστές και χρήστες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νέοι Dedicated Servers από τη CJ web Skills Google Certification »

Please publish modules in offcanvas position.