4 λόγοι για να πάρεις το SSL στα σοβαρά!

Γράφει ο: Γιάννης Σουρανάκης
Κατηγορία BLOG
Ετικέτες

Όχι δεν θα σε ζαλίσουμε με ορολογίες, θα σου πούμε τα πράγματα ως έχουν και γιατί σου είναι αναγκαία άμεσα μια προστασία SSL.


-Νομοθεσία GDPR: Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί πως εφαρμόζεται και πως ελέγχεται. Το μόνο σίγουρο είναι πως μπορούν να σε καταγγείλουν για παρατυπία του κανονισμού και εδώ το ssl έρχεται για να προστατέψει εσένα αλλά και τους πελάτες σου.
Η πιστοποίηση ssl είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση για τον κανονισμό GDPR, δημιουργεί μια ασφαλή σύνδεση στον πελάτη σου και στον server σου, κάνοντας την ανταλλαγή δεδομένων προστατευμένη απο κακόβουλα λογισμικά ή άτομα που θέλουν να υποκλέψουν πληροφορίες.

-Chrome68 : Από τον Ιούλιο έχει έρθει στην ζωή μας η 68η έκδοση του Google Chrome
και μια από τις πολλές αλλαγές που φέρνει είναι πως θα χαρακτηρίζει site με HTTP και όχι με περιβάλλον HTPPS (secure) ως not secure. Το ssl σου παρέχει αυτό το ασφαλές περιβάλλον, έτσι χαρακτηρίζεται η σελίδα σου ως secure με μια πράσινη μπάρα διευθύνσεως. Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε μεγάλες εταιρείες για θέματα προστασίας είναι μεγάλα, κάτι που τους αναγκάζει να παίρνουν την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των χρηστών πολύ σοβαρά, αυτό είναι ένα καλό νέο για όποιον θέλει να δραστηριοποιηθεί με επαγγελματισμό στο διαδίκτυο.

-Η εικόνα σου: Αν διάβασες τα παραπάνω και δεν σε πειράζει να ζήσεις με αυτά τα ρίσκα σκέψου την εικόνα που δείχνεις στους πελάτες σου.
Γιατί κάποιος να επιλέξει ένα μη ασφαλές site στα κόκκινα από ενα secure πράσινο και φιλικό site;
Η ανάγκη για ασφάλεια στο διαδίκτυο μπαίνει στην ζωή μας και την συνείδηση μας και
οι επαγγελματίες που θα πάρουν στα σοβαρά την προστασία των χρηστών τους θα έχουν σαφέστατο προβάδισμα.

-End last but not least SEO : Όπως σου είπα και παραπάνω, οι μεγάλες διαδικτυακές εταιρείες δεν έχουν πλέον περιθώρια για χαλαρά μέτρα ασφαλείας και θα μας βάλουν όλους στο παιχνίδι. Όπως έγινε λοιπόν γνωστό, σταδιακά η google θα ανταμείβει σελίδες με ssl και θα αρχίσει να "τιμωρεί" σελίδες χωρίς.

Όλα τα παραπάνω θα γίνουν σταδιακά όπως γίνετε πάντα στο διαδίκτυο, αυτό όμως δεν σου δίνει χρόνο για αναβολή, γιατί όσο χρόνο θα πάρει για να χαρακτηριστεί μια σελίδα not secure αλλο τόσο θα πάρει οταν συμμορφωθεί να ξαναγίνει secure.

Τέλος θέλει μεγάλη προσοχή στο ποιο ssl θα επιλέξεις.
Ειδικά αν έχεις κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα. Υπάρχουν αρκετά δωρεάν ssl που στην ουσία δεν σου παρέχουν τίποτα, όπως επίσης υπάρχουν και αρκετά με 35€ το έτος και κάνουν μια χαρά δουλεία για blog, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούν να υποστηρίξουν ενα ηλεκτρονικό κατάστημα.
Εμείς χρησιμοποιούμε ssl της COMODO, μια αξιόπιστη και σοβαρή εταιρεία γιατί δεν θέλουμε να παίζουμε με την ασφάλεια την δικιά σας και τον πελατών σας.

Please publish modules in offcanvas position.